Välj rätt elavtal

november 26, 2021
Av admin

I samarbete med elavtaldirekt.se

När man flyttar in till ett nytt ställe så behöver man oftast fixa sina egna elavtal. Det som man kanske inte tänker på är att man egentligen behöver två elavtal: ett för själva elförbrukningen och ett för elledningarna.

Idag finns det mängder med olika elbolag som erbjuder elavtal och det svåra är att veta vilken som passar en själv bäst. När du jämför elavtal på Elavtaldirekt.se så kan du få en bättre uppfattning om vilket elavtal som är mest förmånligt.

Rörligt eller fast pris

Den stora frågan är om man skall välja rörligt eller fast elpris. Här kan åsikterna gå isär och det finns fördelar med båda alternativen. Rörligt pris anses av vissa vara det mest ekonomiska då det beror på hur det går på den nordiska elbörsen. Priset kommer inte vara detsamma varje månad utan går upp och ner. För den som vill veta exakt vad man kommer betala varje månad är fast pris att föredra. Då får man inga oväntade utgifter och kan även lättare jämföra elpriser mellan elbolagen. I längden så kan rörligt pris vara det mer ekonomiska alternativet men då måste man också vara beredd på att det kan gå upp.

Tips när man väljer elavtal

Det finns några tips som är bra att tänka på när man väljer elavtal. Något som är lätt att glömma är att titta på bindningstider och vad det är för uppsägningstider. Hos vissa kanske det är en månads uppsägning och då kanske man är mer bekväm med att testa sig fram ifall man vill ha rörligt eller fast pris. Väljer man ett längre kontrakt så kan det finnas bättre priser men då är man också bunden en längre tid. Skulle man inte vara nöjd så kan det vara svårt att bryta kontraktet.

Ta inte första bästa

Det kan se ut som att de flesta elbolag erbjuder detsamma. Först och främst behöver man kontrollera vilka det är som har elledningarna. Därefter kan man se vilka elbolag det finns som man kan välja mellan. Ett tips är att kika in olika jämförelsesidor där du oftast kan få en bättre uppfattning om vad dina kostnader eventuellt kommer att bli.

Lämna en kommentar