Skaffa dig den bästa försäkringen!

november 30, 2021
Av admin
  • Skaffa dig den bästa försäkringen

I samarbete med Tryggvi

För att göra det behöver du lista ditt behov. Ibland kan man bli lurad av att en försäkring är billigare än en annan och den kanske inte innehåller det du verkligen behöver. Lista därför ditt behov först och titta på vilka försäkringar som kan uppfylla detta behov. Detsamma gäller oavsett vilken typ av försäkring du söker – exempelvis hem, bil, djur eller personförsäkring. Ibland kan detta vara en djungel, men det finns utmärkta kostnadsfria jämförelsetjänster där du kan se försäkringbolagen och deras villkor ställas mot varandra – jämför försäkringar med Tryggvi eller med liknande tjänster.

Matchar försäkringens innehåll ditt behov?

Ta fram din lista och jämför mot de olika erbjudandena och försäkringarnas innehåll. Titta i först hand inte på priset, om försäkringen inte passar dig är detta ändå inte relevant. Läs på om försäkringen du är intresserad av och titta på din lista. Prioritera trygghet. Försäkringsbolagen kan ha vitt skilda villkor, och även dessa ska matcha ditt behov.

Kontrollera självrisken

Vissa försäkringar har en valfri nivå på självrisken – självrisk behöver du betala om något händer och du måste använda din försäkring. Högre självrisk betyder oftast att premien blir lägre och tvärtom. Du behöver läsa det finstilta om de exempelvis tittar på en hemförsäkring där det kan finnas olika självrisker för en mängd olika situationer och händelser. Det kan också finnas en grundsjälvrisk.

Försäkringens pris

Detta är din sista station. När du tittar på pris har du sorterat ut de försäkringar som motsvarar din lista, det vill säga de som bäst uppfyller ditt behov både vad gäller skydd, trygghet och villkor. Kostnaden, det vill säga premien, betalas oftast månadsvis eller per kvartal. Personförsäkringar sätts individuellt och kostnaden beror på faktorer som ålder och annat. Det skydd du har anpassas oftast utifrån dessa faktorer. Du behöver ha en försäkring som passar din livssituation.

Att jämföra försäkring och ställa villkor och pris emot varandra – och matcha mot dina krav gör att du får den försäkring som passar dig bäst till det bästa priset. Du kan göra det enkelt på en och samma jämförelsesajt!

Lämna en kommentar