ROT-avdrag vid omläggning av tak

september 14, 2020
Av admin

Det finns flera orsaker till varför man kan vara i behov av att lägga ett nytt tak eller renovera ett redan befintligt. För att din bostad ska vara säker att använda sig av och hålla mot väder och vind är det viktigt att taket är ordentligt och hållbart. När du ska renovera ditt tak eller lägga ett helt nytt kan du använda dig av ROT-avdraget. Avdraget ger dig 75.000 kronor att nyttja årligen och reducerar arbetskostnaden med 30 % när du anlitar en takläggare.

Krav för att använda ROT-avdrag vid takläggning

ROT-avdraget delas ut till privatpersoner som vill anlita en hantverkare i samband med takläggning av sitt hus eller fritidshus. För att kunna nyttja avdraget behöver du dock uppfylla en del krav och det gäller även för arbetet som ska utföras. Här nedan kan du läsa mer om hur ROT-avdraget fungerar vid takläggning.

  • När du vill lägga ett nytt tak. Detta gäller oavsett om det är tak i tegelpannor, papptak, plåttak eller shingel.
  • Avdraget kan inte användas på materialkostnader eller kostnader för maskiner och verktyg.
  • För att kunna använda dig av ROT-avdraget behöver du stå som ägare på bostaden. Observera att takläggning på en bostadsrätt inte är avdragsgillt.
  • Takläggningsfirman du anlitar måste inneha F-skatt.

Jämför hantverkare
Dorunner.se kan du samla in och jämföra offerter från massor av olika hantverkarfirmor med en enda ansökan. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker. Du väljer själv om du vill anlita någon av hantverkarna som lämnar offert eller inte.

Är du själv hantverkare och vill ansluta ditt företag till Dorunner och få flera kunder kan du göra det HÄR.

ROT-avdraget sänker dina kostnader

Att anlita en takläggare kan bli en mycket dyr historia. Det är till exempel inte ovanligt att ett takläggningsarbete hamnar någonstans mellan 40.000 och 200.000 kronor. Priset kommer naturligtvis variera beroende på hur omfattande arbetet är, samt vilket material som du önskar använda dig av. Med så stora belopp i åtanke kan ROT-avdraget vara till stor hjälp för att minska dina kostnader och göra det lättare för dig att underhålla ditt hus som du önskar. Avdraget tilldelas alla privatpersoner som uppfyller villkoren, t.ex. att betala tillräckligt mycket skatt.

Lämna en kommentar