Skapa ett smart hem med lösningar från Somfy

december 18, 2020
Av admin
  • Smarta hem

I samarbete med somfy

Det är många som lägger stor tid och energi på att inreda sitt hem, men som känner ett stort behov att köpa in lösningar för att hemmets olika funktioner ska samverka på ett bättre sätt. Somfy är ett företag som erbjuder många smarta verktyg för att du genom dina digitala enheter ska kunna styra hemmets olika funktioner, allt från uteplatsen, carporten och vardagsrummet. I den här artikeln beskriver vi hur företagets olika lösningar kan användas tillsammans för att skapa ett modernt, säkert och funktionellt hem. Kreativa lösningar för smarta hem helt enkelt.

Styr hemmets belysning genom en app

Det är lätt att känna igen sig i den frustrerande känslan när man har satt sig i bilen och inser att man har glömt lamporna på. Det är lika lätt att känna igen sig i den oro som lätt infinner sig när man har åkt på semester och inser att det hade varit klokt att ha lampan på i hallen i syfte att förebygga inbrott. Somfy har ett mycket bra system som kan vara lösningen på dessa problem. Bolaget erbjuder en digitaliserad hantering av all belysning i hemmet som rent praktiskt innebär att du via en app i din telefon eller surfplatta kan styra lamporna, oavsett var du befinner dig.
Systemet innebär att du även med röststyrning kan reglera var i huset det ska lysa och var det inte ska lysa. För den som värderar hållbarhet och en minskad energianvändning är detta ett mycket användbart system. Du kan med hjälp av dessa smarta funktioner se till att belysningen bara är på när det behövs.

Digitalt säkerhetssystem som du själv styr via din telefon

Säkerhet har blivit en viktig prioritet för många svenskar. Larmssystem och kameraövervakning har på vissa håll i landet blivit mer regel än undantag och det på goda grunder. Många tycker dock att det är krångligt att ha separata system för kamerabevakning och larmsystem. Somfy har därför tagit fram en helhetslösning som innebär att kamerabevakningen och larmet samverkar och att du kan styra dessa system direkt från din telefon. Du kan direkt från din mobil lägga till och ta bort behörigheter att sätta på och stänga av ditt larm, vilket exempelvis är bra om ni ska få hjälp av släktingar eller vänner att ta hand om katterna eller växterna när ni är bortresta.

Digital carport – styr öppning och stängning genom din smartphone

Sverige är väldigt vackert på vintern. Skidåkning, snö och kyla är något som sitter djupt rotat i den svenska folksjälen. På gott och ont, ska sägas. Det är inte alltid så roligt att behöva kliva ur bilen för att öppna och stänga carporten när det är en isande kyla ute. Särskilt inte om det är frost på garageporten och du måste ta i rejält för att öppna och stänga den. Ett bra sätt att komma till bukt med detta problem är att elektrifiera carporten med hjälp av Somfys mycket användbara system. Systemet innebär att du från din mobil kan styra öppning och stängning av garageporten, så att du inte behöver kliva ur bilen för att kunna köra in eller ut från din carport. Lösningen är så pass enkelt utformad att du med hjälp av din egen röst, via telefonen, kan påkalla en öppning eller stängning av garaget eller eventuella grindar som du har kopplat utrustningen till. Det underlättar vardagen betydligt och skänker mycket glädje i det lilla.

Styr dina markiser med en knapptryckning och skydda dina utemöbler från regn och rusk

Stressen som infinner sig när det börjar regna och man inser att man glömt kuddar och filtar ute på terassen är inte alls rolig. Om man har tur hinner man springa ut och hämta in textilierna innan de blir genomblöta. Om man har riktig otur så är man inte hemma när regnet plötsligt kommer. Smartfy erbjuder ett väldigt smart verktyg för att du ska slippa oroa dig för dina utemöbler, nämligen att du kan styra dina markiser genom en knapptryckning. Systemet innehåller även en särskild solsenor som gör att markiserna automatiskt kan fällas ut vid gassande sol. Förutom att Somfys motoriserade markiser skyddar mot regn och sol, så innebär det att du själv slipper lägga tid på att stå och veva in och ut markiserna en vacker sommardag. Med detta smarta system kan du njuta av härliga sommardagar på din altan eller terass utan att behöva lägga tid på att justera dina markiser.

Automatisk hantering av gardiner och persienner

Många hem blir mycket varma när solen ligger på. När man lämnar hemmet på morgonen för att gå till arbetet kan det ibland vara svårt att förutse att det ska bli stark sol under dagen och det är inte alltid man kommer ihåg att dra för gardinerna. Somfy erbjuder ett verktyg som gör att du kan styra när dina gardiner ska dras för och när dina persienner ska dras ned via din telefon och dessutom innehåller systemet en särskild solsenor som automatiskt kan dra för gardinerna när det blir allt för stark sol.

Lämna en kommentar