Serva och laga bilen i Tingsryd

december 18, 2020
Av admin

i samarbete med carlqvist bil

Som bilägare kommer du förr eller senare att behöva besöka en verkstad. Du har kanske råkat ut för akuta problem som kräver ett verkstadsbesök, för att få felen avhjälpta. Detta kan bli både dyrt och inträffa vid opassande tillfällen. Om du är lite mer förutseende planerar du in ett årligt besök hos din bilverkstad i Tingsryd och låter dem ta hand om din bil. Då kommer bilens driftsäkerhet att öka och du får helt enkelt mer nytta och glädje av din bil.

Hur går det till?

Du inleder ditt planerade besök med att göra en bokning hos verkstaden. Gör bokningen i god tid, så ökar chansen att du får en tid som passar dig bra. I förväg har du sökt lite mer information om verkstaden och sett att den ligger lättillgängligt till och att den tillhör en känd verkstadskedja.

Via telefon eller olika kontaktvägar på internet, diskuterar du igenom med kundmottagaren vilka arbeten som behöver göras med din bil. Vissa moment måste göras varje år, medan andra åtgärder kan göras med längre intervaller. Efter att ni är överens om arbetets omfattning, får du en prisuppgift och information om hur lång tid verkstadsbesöket tar.

När dagen för den bokade tiden är inne, beger du dig till verkstaden. Väl på plats tar du med dig bilens servicebok, och går in till kundmottagningen. Om din bil har stöldskyddande muttrar till hjulen är det bra om du har koll på var någonstans specialhylsan för muttrarna finns. Kundmottagaren tar emot dig och ni pratar igenom åtgärderna som skall utföras på din bil. Kanske får du också frågor om något ytterligare arbete behöver utföras på bilen.

Medan verkstaden tar hand om din bil har du nu lite tid att fördriva. Kanske har du med dig något att läsa, eller du kanske tar en skön promenad i grannskapet.
När bilen är klar gör kundmottagaren en genomgång med dig och berättar om de åtgärder som har utförts på din bil. Du får även ett protokoll som visar utföra arbeten. Spara detta papper! Det kan vara bra att ha till hands vid en eventuell reklamation.

Lämna en kommentar