Låna pengar – Så går det till

april 2, 2020
Av admin

I samarbete med privatalån.nu

Står du inför en situation som kräver att du lånar pengar? Det finns många orsaker till att man kan vara i behov av finansieringshjälp. Den vanligaste låneformen hos privatpersoner är privatlånet, men även snabblån och bolån är vanligt förekommande. Med ett lån kan du få möjlighet att göra ett större inköp som du länge har längtat efter, men du kan också använda lånet till att gå en utbildning, finansiera en drömresa eller t.ex. köpa en bil.

Olika låneformer

Att ansöka om ett lån är idag väldigt enkelt. Det enda du behöver tillgång till är en enhet med uppkoppling till internet. Sen om det är en mobiltelefon, dator eller surfplatta har ingen betydelse. Det första steget i att ansöka om ett lån är att välja rätt låneform för ändamålet. Ska du köpa bostad är det ett bolån som du ska använda dig av, medan ett företagslån riktar sig till den som vill starta upp eller få mer kapital till verksamheten. Ansöker du om ett privatlån har du möjlighet att använda pengarna till precis vad som helst och här krävs inte heller någon säkerhet.

Så går ansökan till

Som tidigare nämnt är det mycket enkelt att ansöka om ett lån. När du har hittat din låneform väljer du hur mycket du vill ansöka om och fyller därefter i önskad löptid. Löptid är den tid som du kommer att betala av lånet. Hur många år du väljer beror främst på din egen återbetalningsförmåga.

När du har fyllt i dina önskemål kommer banken eller långivaren att ta en kreditupplysning på dig. Det finns privatlån så väl som snabblån där man inte använder sig av UC, men en kreditupplysning kommer alltid att tas. Banken eller långivaren kommer, efter kreditupplysningen, att informera dig om du har fått lånet beviljat eller inte. Med hjälp av en medsökande kan du öka dina chanser till lån.

Låna ansvarsfullt

Att låna pengar är i sig enkelt, men det är viktigt att du alltid lånar ansvarsfullt. Med det menar vi att du inte lånar mer pengar än du verkligen behöver och att du har en så pass balanserad ekonomi att du kan hantera alla de avgifter som kommer med ett lån, t.ex. aviavgifter, ränta och amortering.

Lämna en kommentar