Kreditkort som betalning vid tankning

september 19, 2019
by admin

(I samarbete med Kortio.se)

Många kreditkort är extra fördelaktiga för dig som ofta köper bensin, diesel eller andra drivmedel. Ofta ges de ut i samarbete mellan de stora bensinbolagen och VISA eller MasterCard. Ibland kallas de även för bensinkort eller tankkort, men i det stora hela har de samma funktioner som vilket kreditkort som helst. Gör du rätt val finns det stora pengar att tjäna, särskilt om du tankar ofta och mycket.

Vanliga förmåner

Vad som utmärker den här typen av kreditkort är att de har fokus på att ge bonusar och rabatter när du tankar hos bolaget som står som kortutgivare. Det brukar ske automatiskt när du använder kreditkortet som betalmedel. Exakt hur bonusen är utformad beror på kortet, men en vanlig lösning är ett visst antal öre rabatt per liter. För de flesta får du även bonus på allt annat som köps på bensinstationen. Att använda ett kreditkort för bensin eller tankning lönar sig stort på lång sikt. Det är ovanligt att bonus ges hos konkurrerande bensinbolag, så det är bäst att välja kreditkort med omsorg.

Vanligtvis ingår en reseförsäkring. För att den ska gälla måste resan till viss del vara betald med kreditkortet. Ett vanligt krav är 75 %, men lägre krav som 50 % förekommer också. Med försäkringen kan du få bland annat avbeställningsskydd och reducering av självrisken. De allra bästa kreditkorten har även bonus på övriga inköp utöver bensin eller andra drivmedel, förutsatt att kortet används för inköpet. Bonusen kan betalas ut i form av värdecheckar eller pengar.

Varför använda ett kreditkort för tankning?

En god anledning är att du får allt samlat på en faktura. Du får bra koll på dina bränslekostnader och hur en eventuell prishöjning påverkar privatekonomin. Dessutom har kreditkort som ges ut av bensinbolag sällan någon årsavgift, till skillnad från många andra kreditkort. Det gör att du håller nere kostnaderna, särskilt om du väljer att ha flera olika bensinkort. Trots allt kan det vara svårt att alltid lyckas tanka hos samma bensinbolag.

Leave a Comment