Bygga pool hemma

juli 16, 2021
Av admin
  • Bygga pool hemma

I samarbete med poolgiganten.se

Du är inte ensam om att tänka på att bygga pool. I sommarvärmen blir det allt mer lockande med en svalkande pool. Har du inga badmöjligheter i närheten så kan det vara en rimlig investering att faktiskt bygga sin egen pool i trädgården. Att bygga pool behöver inte vara särskilt komplicerat och genom att bygga poolen själv kan du spara en stor summa i byggkostnad. Det finns olika lösningar för att bygga pool och därför är det en god idé att leta efter den bästa här poolföretag.

Bygga pool ovan jord eller nedgrävd?

Det är något du behöver ta ställning till. Det är lättare och generellt lite billigare att inte gräva ner poolen men tycker du inte att det blir estetiskt tilltalande eller att det kanske tar för mycket plats så ska du nog gräva ner poolen. Att bygga pool kräver oftast inte bygglov men det är lite olika beroende på hur poolen ska utformas. Av denna anledning är det alltid viktigt att göra egna efterforskningar över hur kravet på bygglov kan påverka dig.

Hur stor ska poolen vara?

Frågan är egentligen vilka behov som behöver täckas. Ska poolen endast användas för att svalka sig eller vill du kunna träna genom att simma sida till sida? Om önskan bara är att svalka sig gör det troligen inte så mycket att poolen är lite mindre men i det sistnämnda fallet är storleken och formen väldigt viktig. Ska poolen vara ett träningsredskap behöver den utformas så att den får optimala förutsättningar att göra vad den ska. Om målet är att kunna simma så bra som möjligt bör du överväga att bygga en väldigt smal pool som istället är lång. Det gör att du kan ta flera simtag innan vändning och utan att ta upp alltför stora areal. Satsar du på måtten 2m*12m blir det lika många kvadratmeter som exempelvis 8m*3m. En pool finns i många skepnader och bara du kan bestämma hur din ska se ut.

Lämna en kommentar