Anlita en målare

april 25, 2022
Av admin
  • Anlita målare

I samarbete med Sköndals måleri

Målaryrket har funnits med länge genom den svenska historien och faktum är att det började ses som ett yrke redan på 1400-talet i Sverige. Då anammades yrket till att måla om medeltida kyrkor med bilder och dylikt. Idag är målaryrket brett och det krävs kunskap både inom utförande och vad för sorts färg som skall användas till ett visst material. Vanligast förekommande målarjobb idag i stora drag innefattas av utomhusmålning, inomhusmålning samt tapetsering.

Måla om i hemmet

Att måla om i hemmet kan göra stor skillnad för den som bor i hemmet. Ett rum täcks mestadels av väggar därefter tak och golv. Säg att väggarna och taket målas om så är det en stor del av rummet. Detta har en betydande effekt i helheten av rummet om allt skall målas om.

Bort du i eller runt Sveriges storstäder där bostadspriserna är höga kan det vara en god ide att anlita en målare för att få ett proffsigt resultat vilket därmed ökar värdet på bostaden. Det finns massvis med duktiga målare i Stockholm, Göteborg och Malmö men ett företag som vi själva anlitat och är mycket nöjda med är Sköndals måleri i Stockholm. De gjorde jobbet snabbt, prisvärt och med ett mycket bra resultat.

Förberedelser

Innan en målning av hemmet skall göras krävs det förberedelser genom täckning. Detta görs genom maskeringstejp där taklister, vägguttag, karmar med mera skall täckas samt golv med papp och eventuella möbler med plast. Väggarna samt hela rummet skall också dammas av noga för att inte det skall kontamineras med färgen för bästa möjliga resultat. Att välja rätt färg har också en avgörande roll i hur målningen blir i hemmet. Faktum är att det inte är en självklarhet att en färg som passar för vardagsrummet gör det även för köket i hemmet. Kulören är en sak men det finns andra ställningstagande att förhålla sig till som exempelvis vilken egenskap den målade ytan skall ha samt vilket rum det rör sig om. När färgen är vald och alla förberedelser är gjorda så är det målningen kvar.

Lämna en kommentar