Att spara och investera

maj 4, 2022
Av admin

I samarbete med finanspunkten.se

Att investera sina pengar i olika typer av fonder och aktier är något som blivit allt mer populärt de senaste åren. Allt fler inser att det med dagens räntor på banken helt enkelt är dumt att bara sitta på sina pengar istället för att låta dem växa. Men sparande kan också vara krångligt och svårt och många är rädda för att de inte har den kunskap som krävs och därför riskerar att förlora pengar. I den här artikeln kommer därför ett antal tips på saker man kan göra för att komma igång med sitt sparande på riktigt.

Öppna ett ISK-konto

Ett ISK-konto, eller ett investeringssparkonto är precis som det låter ett konto som man kan använda för att investera i till exempel aktier och fonder. Att öppna ett ISK konto är för det mesta väldigt enkelt och kan ofta göras direkt på datorn eller mobilen. Steget till att börja investera i aktier och fonder och därmed skapa sig en portfölj som kan växa är därför mindre än många till en början tror.

Fonder

Är man orolig för att pengarna man investerar ska minska i värde, samt om man inte riktigt orkar sätta sig in i aktiemarknaden kan fonder vara en fördelaktig investering. En fond är kort sagt en sammanslagning av en mängd olika aktier och genom att investera i en eller flera fonder får man alltså hjälp av experter att investera sina pengar i en mängd olika aktier. Tack vara den höga spridningen medför ofta fonder en lägre risk än vad aktier gör. Självklart finns det också fonder som har en hög risk, men genom att köpa in sig på flera fonder och undvika de med högst risk har man goda chanser att få sina pengar att växa i en stabil takt även om risker såklart alltid finns.

Lämna en kommentar