Tvätta taket

augusti 30, 2022
Av admin

Tak är en viktig del av en byggnad eller ett hus. Det är taket som skyddar mot vädret i form av till exempel snö, regn och vind. När hösten och vintern drar in över Sverige, är det viktigt att ha ett stabilt och bra tak som kan stå emot alla sorters väder. De flesta tak i vårt avlånga land utsätts för fukt vilket medför att mögel, mossa och alger får bra förutsättningar för att angripa taket. Vidtar du inte några åtgärder för att förhindra detta kan det uppstå allvarliga skador, vilka kan bli dyra att åtgärda när de väl har uppstått. Det är en mycket bra investering om du låter taket få en professionellt utförd taktvätt vart fjärde år vilket innebär att du effektivt skjuter upp den dag då du måste köpa ett helt nytt tak.

Vikten av taktvätt

Börjar ditt tak att se slitet ut samtidigt som mossa andra växter har fått fäste är det dags att beställa en professionell taktvätt. Det är dessutom något som du måste göra innan avrinningen inte fungerar och vattnet börja att läcka in, då är det som regel redan för sent.
Att anlita en professionell taktvätt är i och för sig en utgift men det är samtidigt en mycket bra investering i ditt tak. Vill du förlänga livslängden på ditt tak och samtidigt vara ekonomisk, bör du köpa en taktvätt vart fjärde år.
Tänk på att en taktvätt:

  • förlänger livet på ditt tak
  • ger ett ansiktslyft
  • ökar energieffekten
  • förebygger skador
  • håller reparationskostnaderna nere

Hur går en taktvätt till

Vid en taktvätt använder sig hantverkarna oftast av en högtrycksmaskin som rensar bort allt från vanlig smuts till mossa och alger. Detta är dessutom ett mycket miljövänligt alternativ som inte kräver några kemikalier. Efter att taktvätten är gjord, sker som regel en försegling av dina takpannor vilket medför att takpannorna inte drar till sig någon som helst fukt. Sist men inte minst återstår för hantverkarna att ytbehandla eller måla ovanpå förseglingen, detta i syfte att taket ska bli slitstarkt och återfå sitt tidigare och fräscha utseende.

Lämna en kommentar