Flytta själv eller ta hjälp?

augusti 29, 2022
Av admin

När det är dags att flytta är det många olika saker som ska ordnas. Först ska allt sorteras, packas, saker kanske ska slängas eller säljas. Sedan ska själva flytten ske, och det är både tungt och svårt att sköta en flytt helt ensam. Efter att flytten är genomförd, kanske du behöver städa ur den gamla bostaden. Hur genomförs allt runt en flytt på smartaste sättet?

Att sköta flytten själv

Det tyngsta argumentet för att sköta en flytt själv är givetvis kostnaden. Det blir billigare om familjen eller vänner kan ställa upp vid själva flytten, med att bära flyttlådor och möbler. Kan några av dem dessutom hjälpa till med flyttstädningen så är det ofta en stor lättnad för den som ska flytta.
Nackdelen med att sköta allt själv är just att du sköter allt själv. Det kan vara ett hårt slit att flytta om det är många tunga möbler, samt att du måste förlita dig på att de som lovat hjälpa till, faktiskt dyker upp när det är dags. Du är arbetsledaren och behöver planera allt runt flytten så att logistiken fungerar.

Att anlita flytthjälp

Den stora fördelen med att anlita en flyttfirma är att de sköter allt det tunga åt dig. Du kan packa allt, och så kommer de och hämtar – mycket smidigt! De kör dina möbler och flyttlådor till din nya bostad. Flyttfirmor har försäkringar så skulle något gå sönder under transporten har du rätt till ersättning. Vissa flyttfirmor erbjuder även flyttstädning, så om du önskar går det att lösa båda uppgifterna och få en faktura på alltihop efteråt. Ett exempel på en flyttfirma med bra recensioner och som även erbjuder städtjänster är flyttfirman Grabbarna flytt.

Nackdelen med flyttfirma är att det kostar en slant. Det är viktigt att ta offert från flera firmor och inte bara ta första bästa som du hittar. Få det bästa priset och det upplägg som passar din flytt bäst.

Lämna en kommentar