Så hyr du ut din villa smidigt och enkelt

maj 21, 2021
by admin

I samarbete med Samtrygg.se

Det blir allt vanligare att hyra ut sin villa i andra hand men det finns en stor osäkerhet från både hyresgäst och uthyrare kring hur det fungerar. Ingen part vill bli lurad och det kan vara svårt att veta vad som håller juridiskt. Samtrygg.se finns för att göra andrahandsuthyrningen både smidigare och tryggare för alla parter.

Att hyra ut sin villa till en okänd person kan kännas både läskigt och främmande. Det kan kännas som en stor ekonomisk risk samtidigt som man är rädd för att bostaden ska vandaliseras. Som hyresgäst är man orolig för att råka ut för en oskälig hyra eller en oseriös uthyrare. Samtryggs kundcenter finns tillgängligt för att svara på frågor från både hyresgäst och uthyrare för att det ska kännas bra och tryggt.

Några saker att tänka på innan du hyr ut

1. Skälig hyra
Du får inte ta ut vilken hyra du vill när du hyr ut din bostad. Samtrygg hjälper dig att räkna ut hur mycket du kan ta i hyra.

2. Se över dina försäkringar
Kolla upp så att din hemförsäkring täcker uthyrningen. Vid längre uthyrningar kan din hyresgäst behöva teckna en egen hemförsäkring. Samtrygg erbjuder en egen skräddarsydd försäkring till sina kunder.

3. Upprätta ett ordentligt kontrakt
Slarva inte med kontraktet. Ju mer noggrann du är med kontraktet desto mindre är risken för problem.

4. Deklarera dina hyresintäkter
När man hyr ut sin bostad skall man betala skatt för en del av hyresintäkterna. Det gör du via din deklaration som du får i brevlådan varje år.

Så fungerar det

När du väljer att hyra ut ditt hus via Samtrygg.se får du hjälp med allt det juridiska. De hjälper dig att beräkna ut en skälig hyra och ser även till att du får den inbetald till ditt konto varje månad. Du skapar en annons på deras sida och kan välja en hyresgäst bland flera intressenter som dessutom har verifierat sig innan och är kreditvärdiga. När du har hittat din hyresgäst signerar ni enkelt ett juridiskt hållbart avtal digitalt med hjälp av bankID. Skapa din annons eller läs mer här om hur du går tillväga.

Genom att hyra ut huset via Samtrygg får du en särskild försäkring som täcker de skador som din hyresgäst eventuellt orsakar. Har du frågor kring uthyrningen har du tillgång till en personlig hyreskonsulent som vägleder dig. Alla typer av bostäder kan hyras ut, möblerade eller omöblerade.

Som hyresgäst kan du känna en stor trygghet då risken för att råka ut för ockerhyror är obefintlig. Alla annonser kontrolleras innan de publiceras liksom hyressättningen så att den är skälig och laglig. Genom att hyra bostaden genom Samtrygg.se slipper du även att betala en deposition som du riskerar att inte få tillbaka.

Leave a Comment