Måla om hemmet på bästa sätt

juli 21, 2022
Av admin

Det är härligt att få inreda och göra om hemmet. Det absolut lättaste och billigaste sättet att ge hemmet ett ansiktslyft är med pensel och målarfärg. Det finns många sköna färger att välja mellan. Satsa på en miljövänlig väggfärg och glöm inte bort att göra ROT-avdrag om du anlitar en målare.

Miljövänlig färg

Vilken slags färg som du har på väggarna är viktigt. Du vill använda en färg som inte påverkar vare sig materialet eller inomhusmiljön negativt. Därför ska du satsa på miljövänlig färg. Det blir mycket trevligare när du målar och när du ska ta hand om färgresterna, förutom att du naturligtvis vill bo i ett fräscht och miljövänligt hem. När du köper målarfärg är det smart att satsa på en bra färg. Då behöver du bara måla två gånger och har många underbara färger att välja mellan. En bra färg håller länge och är lättmålad, så att du snabbt kan förändra ditt hem och får njuta av resultat. Sök på nätet och hitta färgerna som passar dig, din familj och er personliga stil.

Välja färg

När du ska välja färg är det smart att surfa runt på nätet för att hitta den färg som verkligen kommer att passa var och ett av rummen. Idag är det mycket inne med dova naturfärger, som beige, buteljgrönt eller äggskalsvitt. För att ge liv kan du måla en fondfärg i en starkare färg, och låta resten av rummet gå i en mer neutral ton som passar till allt. Det sköna med just färg är att det finns så många färger att välja mellan och att resultatet alltid blir bra. Om du väljer en mer neutral färg så kommer du också mycket enkelt att kunna inreda rummen. Det spelar ingen roll om du sätter upp blåa, smaragdgröna eller lila gardiner. Väggar och gardiner fungerar oavsett ihop. Desamma gäller soffor, fåtöljer och kuddar. Om du ska måla om i flera rum kan du antingen välja samma färg i alla rum, eller så ser du till att de olika rummen får en egen personlighet och färg på väggarna. Det är dock klokt att försöka få en röd tråd i färgvalet genom hela hemmet för att ge ett mer enhetligt intryck.

ROT-avdrag

Om du inte har tid eller lust att måla själv kommer du spara många tusenlappar genom att göra ROT-avdrag. Avdraget gäller för målarens arbetstid, inte för att köpa in färg. Men färgen är ju det billiga i renoveringen av hemmet. Det kan vara skönt att överlåta jobbet till en professionell målare: få komma hem till en nymålat hem och få börja inreda och göra fint.

Lämna en kommentar