Konsten att få vackra golv

oktober 5, 2020
by admin

Ibland behöver golven i ens boende tittas över för att se om de kan behöva lite extra omvårdnad. Det kan räcka med en uppfräschning men har golven blivit gamla så kan de både ha blivit slitna och utsatts för solblekning, fläckar och annat som inte går att få bort på egen hand. Vilken typ av problem som kan uppstå, och vad man kan göra åt det, beror också på vilket material golven är gjorda av.

Golvslipning går att dra av som ROT-avdrag vilket innebär att halva arbetskostnaden är avdragsgill. Om du hyr en golvslip och gör jobbet själva kan du inte nyttja avdraget. Du måste alltså anlita en hantverkare för att kunna dra av arbetskostnaden som ROT-avdrag.

Slipa istället för att byta

Det som är viktigt att tänka på är att du inte alltid behöver slita ut det gamla golvet och lägga nytt, utan många gånger kommer du väldigt långt med en renovering istället. Hos Golvsliparna Stockholm hittar du erfarna och professionella hantverkare som med glädje tar sig an olika sorters golv, och strävar efter att du som kund ska bli riktigt nöjd. De utför både slipning, lackering och oljning, men även golvläggning av alla typer av trägolv. Du får hög kvalitet för en bra kostnad, så funderar du över pris på golvslipning i Stockholm så behöver du inte leta längre. Vi hjälper dig även med information och svar på de frågor du kan tänkas ha. Exempelvis ytbehandlingar och rengöring är viktigt att ta beslut om innan renoveringen och slipningen startar. Ibland gör solens strålar att golvet skadas av UV-ljuset och missfärgas på vissa ställen. I de fallen kan det vara bra att använda en UV-beständig ytbehandling, vilket gör att man också slipper göra om slipningen och renoveringen efter bara några år. Rätt rengöring förlänger livslängden på dina golv, men skulle du råka använda fel sorts rengöring så kan det istället skada ytbehandlingen och golvet, så det är viktigt att få det rätt. Behövs slipning i flera olika rum så är det bra att tänka på vilket utseende man vill ha på golvet i olika rum, och hur slittåligt det behöver vara. Kök och hall är exempel på rum där man kan vilja ha lite extra tålig ytbehandling.

Ytbehandla rätt så håller golvet längre

Man kommer alltså ofta långt med de golv man redan har. Att renovera istället för att lägga nytt kommer göra dem fräscha och som nya igen. Samtala med oss hantverkare så kommer vi överens om arbetet som behövs, vilka material och ytbehandlingar du vill använda och vad som behövs för att underhålla golven efter renoveringen. Vi anpassar vårt arbete till dina behov så att du blir nöjd och kan få fortsatt glädje av dina golv under lång tid framöver.

Leave a Comment