Internetmarknadsföring i en koncis beskrivning

mars 4, 2020
Av admin

I samarbete med Viseo

Internetmarknadsföring är som namnet antyder, marknadsföring på internet. Precis som i andra medier så kan marknadsföringen variera. Ibland kan det vara stillbilder, videoklipp eller grafiska animationer. Målet med marknadsföringen är att sälja en vara eller binda kunden till en tjänst (exempelvis kan en mobiltelefon vara saken och tjänsten är det tillhörande abonnemanget).

Att välja att ha reklam i datorn eller mobilen är ofta helt valfritt eftersom man kan installera så kallade annonsblockerare. Dessa fungerar även för att stoppa videoklipp på YouTube som presenterar produkter. Man ska inte göra misstaget att tro att annonsblockerare är antivirusprogram eller vice versa. Vill du som företagsägare uppmuntra potentiella kunder att stänga av annonsblockeraren så kan du göra det med notiser på hemsidan.

Få hjälp att bli mer synlig i sökmotorerna

Hos Viseo kan du som företagare ansluta dig för att få assistans med att förbättra din synlighet för potentiella kunder på internet. Det som görs är så kallade sökmotoroptimeringar och konverteringsoptimeringar. En rad kända företag har vänt sig till Viseo.

Man ska komma ihåg att det inte är Google som skapar reklamen (om de nu inte gör reklam för sina egna produkter eller tjänster förstås) utan sökmotorn fungerar som en plattform för aktörer att visa sin reklam på. Ungefär som en digital annonstavla.

Google tjänar förstås stora pengar på att låta annonsörer ta plats i sökmotorn och hemsidorna som finns där. Det styrs av algoritmer – hur gammal du är (vilket Google vet om du har ett Gmail-konto), ditt kön och dina intressen. Viseo bl.a jobbar med retargeting på Google Ads vilket också är bra att veta för dig som företagare.

Retargeting är en tjänst där du som företagare kan få hjälp med att kommunicera med en potentiell kund som besökt er hemsida eller app. Det kan dock vara en svår balansgång och det är inte alla kunder som är förtjusta i att bli kontaktade ånyo.

Lämna en kommentar