Enklare bokföring med rätt program

september 11, 2020
by admin

Bokföringen är alltid krånglig, oavsett om du driver ett litet eller stort bolag. Som tur är finns det många hjälpmedel som kan underlätta när du ska skicka in deklarationen och göra din löpande bokföring. Här ska vi gå igenom hur ett bra bokföringsprogram är utformat och hur det kan hjälpa dig.

Ett bokföringsprogram måste vara enkelt att använda och anpassat efter företaget. I Sverige är Visma bokföringsprogram ett av det mest populära och det har blivit testvinnare flera gånger i många olika tester. Vad ska då ett bra bokföringsprogram kunna göra? Här ser vi på vad Visma erbjuder i sina bokföringsprogram för att ta reda på vad som är viktigt:

Det måste vara flexibelt
Inget företag är det andra likt och därför är det viktigt att programmet kan anpassas efter vad ditt bolag behöver. Ett företag som hanterar många små transaktioner dagligen bokför inte på samma sätt som ett bolag där det kanske bara görs en försäljning i månaden. Därför måste ett bra bokföringsprogram kunna struktureras på ett sätt som passar bolagets unika ekonomi. Dessutom, om bolaget växer måste bokföringsprogrammet kunna växa med det, så det är även viktigt att dess funktioner och verktyg kan utökas vid behov.

Allt samlat på samma ställe
Visma eEkonomi är ett av Vismas bokföringsprogram som har den stora fördelen att deklaration och årsredovisning är inbyggt i bokföringsprogrammet som tillval. Det innebär att du har allt samlat på en och samma plats, vilket tar bort behovet av att byta till en tredjepartsleverantör. Ett bokföringsprogram behöver inte vara fullastat med verktyg och funktioner, men det bör ha några inbyggda lösningar som gör det till ett komplett hjälpmedel. Inte minst för att det kan uppstå säkerhetsproblem när du måste använda flera olika program.

Lätt att få hjälp
När det kommer till bokföring och tekniska program kommer det nästan alltid uppstå något problem som måste lösas. Därför är det viktigt att det är lätt att få hjälp med bokföringsprogrammet. Det bör alltid finnas en kundtjänst som kan hjälpa dig med programmet och ett extra plus är ifall det finns ett forum där man kan diskutera med andra användare. Genom forum brukar man nämligen få snabbare svar. Det är även bra om det finns manualer eller andra instruktioner som går igenom bokföringsprogrammet för nybörjare.

Användarvänlig design
Självklart är det viktigt att programmet är lätt att navigera, snyggt att se på och har en intuitiv design. Det sista du vill när du sitter där med årsdeklarationen är att behöva jobba i ett program som inte fungerar optimalt. Ett bokföringsprogram behöver inte vara avancerat eller ha massa estetiska utsmyckningar, men det måste vara användarvänligt.

Leave a Comment