Därför ska du ha en livförsäkring

september 11, 2020
Av admin

I samarbete med Livförsäkring.se

En livförsäkring är en trygghet för både din familj och dig själv. Du vet att de kan bo kvar i huset och kommer att klara sig ekonomiskt om något oförutsett skulle hända dig.

Livförsäkringen – familjens viktigaste försäkring

Det är helt självklart att försäkra både hemmet, bilen, sommarstugan och båten. Saker som du verkligen sätter värde på. Men många glömmer bort att ge en framtida trygghetsförsäkring till dem de älskar mest: sin familj. En livförsäkring är just en trygghetsförsäkring som gör att din familj kommer att klara sig ekonomiskt om något skulle hända dig. Genom att planera och skaffa en livförsäkring kan du ta ansvar och hjälpa din familj både idag och i framtiden: din familj kan bo kvar i ert hem och de behöver inte få problem med gemensamma skulder. Försäkringen betalas ut som en engångssumma och förmånstagaren använder pengarna till vad den behöver: betala av på lån eller kompensera inkomstbortfall.

Gemensam ekonomi

Om ni som par har gemensam ekonomi är era utgifter vanligtvis baserade på två inkomster. Om en av er går bort innebär det att den andra personen endast har en lön att leva på. För en barnfamilj blir det mycket svårt, men även för ett par utan barn kan det innebära stora ekonomiska påfrestningar. Med en livförsäkring kan de efterlevande bo kvar i hemmet. Finns det lån på huset eller bostadsrätten kan den efterlevande betala av lånet och tryggt bo kvar.

Är det så att du är den som främst bidrar ekonomiskt i familjen är det än viktigare att du har en livförsäkring, så att din partner och/eller barn klarar sig ekonomiskt om det händer dig något.

Nya familjer

Idag är det många som bildar ny familj och det finns olika slags familjekonstellationer. Om du dör så kommer dina barn att ärva dig. Om du lever tillsammans med en kvinna eller man som inte är dina barns mamma eller pappa, så kan det innebära att det gemensamma hemmet måste säljas för att arvet ska betalas ut till dina barn. Dina barn är dina bröstarvingar. Så fungerar det juridiskt. Med en livförsäkring, där din partner är förmånstagare, så kan din partner använda de utbetalade pengarna för att kunna lösa ut dina barn och bo kvar i bostaden och kompensera ditt inkomstbortfall. Du väljer själv vem din förmånstagare är när du söker livförsäkring.

Lämna en kommentar