Att tänka på när man skall låna till en fastighet

maj 4, 2022
Av admin

I samarbete med triokapital.se

Priserna på fastighetsmarknaden är idag oerhört höga, både när det gäller privatbostäder och företagslokaler. Den enormt stora och ökande efterfrågan på fastigheter gör att inte alla kan köpa utan att ta lån från banken. Detta gör att många kanske drar sig för att ge sig in i detta, man vågar inte köpa en fastighet för miljoner kronor. Ska man köpa en fastighet till sitt företag har man ju ännu fler att tänka på, anställda och familj som kan drabbas om man gör en dålig affär. I den här artikeln kommer vi därför att lyfta lite kring hur man kan tänka när det kommer till att köpa och låna till en fastighet.

Troligen en bra investering

Visst kan det verka skrämmande att belåna sig för miljoner kronor. Men man bör ha med sig att ett fastighetslån för företag liksom för privatpersoner ofta är en bra investering. Fastighetspriserna stiger över tid och det finns inte speciellt mycket som tyder på att de inte skulle fortsätta göra det. Därför kan man känna sig ganska trygg i att man när man säljer i framtiden troligen kommer att gå med vinst. Dessutom är ett lån till fastighetsinvestering om man driver ett företag såklart en investering på fler sätt eftersom nya fastigheter ger möjlighet att utveckla och expandera sitt företag.

Att hyra är dyrare i längden

Det kanske känns tryggare att hyra än att ta lån och köpa. Men faktum är att hyra en lokal eller fastighet på sikt är en förlustaffär. Hyran överstiger många gånger ränta och amortering på ett stort lån och gör att ju längre man hyr, desto mer förlorar man. Därmed inte sagt att man ska stressa in i affärer utan snarare ytterligare ett argument för att lån och köpt bostad eller lokal på sikt för det mesta är en bra investering.

Lämna en kommentar