3 tips till dig som vill snygga till huset i Stockholm

augusti 11, 2023
Av admin

Villapriserna i Stockholm har stigit de senaste tre månaderna. Om du går i säljtankar kan det ofta vara en bra idé att snygga till huset innan det är dags att kontakta en mäklare. I den här artikeln ger vi fem tips på hur du kan snygga till ditt hus. Det handlar om allt från att du kan renovera fasaden till att fixa till i trädgården.

Den som äger ett hus gör ofta klokt i att ägna lite tid på att snygga till det. Det är särskilt viktigt inför en kommande försäljning. Med små medel kan man åstadkomma förbättringar på huset som kommer att avspegla sig i försäljningspriset. Den mest grundläggande insatsen är en fasadrenovering. Över tid blir en fasad sliten och skadad. Genom att renovera fasaden i tid kan man avhjälpa eventuella skador och se till att huset blir estetiskt tilltalande. Av kvalitetsskäl bör du anlita en entreprenör som har de certifikat och intyg som försäkringsbolagen efterfrågar. En sådan entreprenör är Jucomi.se som innehar de behörigheter och intyg som krävs för de flesta arbeten hos en privatkund.

Ett annat enkelt sätt att snygga till huset är att måla om. Ett hus bör målas om vart femte eller tionde år. Genom att måla om huset får du en helt annan lyster på det, vilket spekulanter på huset kommer att uppskatta. Om du bor i ett detaljplanelagt område bör du dock kontrollera vad som gäller för ommålning – det är ofta inte tillåtet att måla om till en färg som avviker från de färger som finns i området.

Det snabbaste sättet att snygga till huset är dock att fixa till i trädgården. Trädgårdsarbetet är ett löpande arbete som man bör göra varje vecka. Ett bra sätt att underlätta arbetet är att köpa en robotgräsklippare som håller gräsmattan jämn och fin. Inför en försäljning bör du klippa ner eventuella häckar på tomten så att den ser jämn ut. Ett år innan en försäljning bör du fundera på om du ska odla några nya växter på tomten.

Avdragsgilla kostnader

Att renovera fasaden eller måla om är avdragsgillt via ROT-avdraget. Du kan dessutom göra avdrag för kostnaden som blir kvar efter ROT om du säljer huset inom 5 år från det året renoveringarna genomfördes. Använd vår ROT-kalkylator för att beräkna hur stort ROT-avdrag du kan göra.

Lämna en kommentar