Kan fakturaköp ge dåligt rykte?

mars 27, 2018
Av admin

Ja, fakturaköp kan ge dåligt rykte! Det är något som du måste vara väl medveten om då du funderar på den här typen av säljfinansiering för ditt företag. Det kan absolut vara en fördel att sälja fakturor för att på så vis få in pengar för jobb snabbare. Men bara då factoringtjänsten sköter sig på rätt sätt. Det är till exempel mycket viktigt att inkassoåtgärder sköts på ett elegant vis. Inkasso är något som brukar gå hand i hand med köp av fakturor, men det är förhoppningsvis något som aldrig blir aktuellt.

Välj rätt factoringbolag för att inte få dåligt rykte. Ta reda på hur de kommer att jobba med påminnelser och betänk också hur fakturorna kommer att se ut då de når kunden.

Fakturaköp och företagets ansikte utåt

En så enkel sak som att factoringtjänsten skickar räkningar på egna företagspapper kan få konsekvenser som man inte har tänkt på. En ny kund kanske undrar om det finns några ekonomiska problem på företaget eller om något inte stämmer då de får en faktura från ett helt annat företag. Det här kan man lösa på flera sätt. Dels så kan man ju tala om för kunden att företag X tar hand om all fakturering och då blir det ju ingen överraskning.

Dessutom så finns det factoringbolag som erbjuder att skapa fakturor med din logotyp. Då kommer fakturan genast att kopplas till ditt företag och det ser mer professionellt ut. Det här är viktiga detaljer som kan leda till att fakturaköp inte kommer att ge ditt företag något dåligt rykte.

Hur ser påminnelser ut?

Det finns ju kunder som har god betalningsförmåga men som ändå blir försenade med betalningar. Fler skulle kanske behöva förstå innebörden av ordet förfallodag! Nu är det ju trist att förlora en kund bara för att den inte betalar i tid. Om fakturaköp leder till påminnelser och inkasso som inte är trevligt så kan det leda till att kunden ser sig om efter nya alternativ. Så ska det inte behöva vara. Det bästa scenariot leder till att kunden lär sig betala i tid utan att känna sig sårad av de metoder som används för indrivning av räkningar.

Fakturaköpen ska skötas på ett snyggt sätt

När fakturaköp sköts på ett snyggt sätt så bör det inte leda till dåligt rykte. Så länge som sälsfinansieringen inte får din verksamhet att verka svag och tvivelaktig så är den inget problem. Här är det viktigt att hantera stödet på ett korrekt sätt. Se alltid på helheten då du funderar på att sälja fakturor och låta ett annat bolag sköta indrivningen av dessa. Kom ihåg att nätet är fullt av uttalanden och recensioner av verkliga personer. Du kan snabbt få veta mer om ett visst factoringbolag genom att ställa frågor i forum och läsa andra kunders uttalanden. Om du ser att de har blivit brända och fått dåligt rykte så är det antagligen bättre att välja en annan tjänst som får bättre recensioner av verkliga användare.

Lämna en kommentar