Hemförsäkring och drulleförsäkring

september 29, 2020
by admin

I samarbete med drulleförsäkring.nu

En hemförsäkring är en av de viktigaste investeringar du kan göra. Det är en av de sista saker du ska snåla in på. I förhållande till det skydd en hemförsäkring ger så är det en väldigt liten kostnad som om olyckan är framme kan förhindra att du i värsta fall blir skuldsatt för livet. Hemförsäkringen täcker nämligen inte bara sådana saker som inbrott och stöld, utan även olyckor som om du skulle råka glömma att stänga av kranen med vattenskador i hela fastigheten som följd. Det gör att hemförsäkringen är lika viktig för den som bor i en hyresrätt som i en ägd fastighet.

Tilläggsförsäkringar

En hemförsäkring täcker det mesta du just nu har i ditt förvar. Det gäller alltså saker du äger, hyr eller har lånat av någon annan. Det finns givetvis begränsningar som varierar beroende på försäkringsbolag, men oftast brukar till exempel dyra saker som förvaras i källarförråd inte täckas av hemförsäkringen. Du som har mycket värdefullt lösöre, som smycken, klockor eller liknande, kan teckna olika typer av tilläggsförsäkringar. Du kan dels utöka försäkringssumman för att vara säker på att få kostnadstäckning om olyckan är framme. Du kan också teckna en särskild drulleförsäkring som gäller även om du själv slarvat. Har du varit på krogen och glömt din guld-Rolex på toaletten? Med en drulleförsäkring så ökar chansen att du får åtminstone en del av värdet tillbaka. En drulleförsäkring kan också vara bra att teckna i god tid innan om du ska flytta. Det är ett typiskt sådant tillfälle där risken för att dina saker ska skadas eller försvinna ökar.

Dokumentera dina saker

För att du ska kunna vara säker på att dina saker ska värderas rätt och att försäkringsbolaget inte ska ifrågasätta att du har dem så är det en fördel om du har dokumenterat dina värdefulla prylar. Se till att fotografera de saker du äger. Ta gärna en bild på kvittot också, och ladda upp bilderna på en molnbaserad tjänst. På så sätt har du ett starkare case i det fall något händer. Du kan peka på bilderna och säga: det här hade jag och det var så mycket värt. Det är jobbigt nog att ha varit med om en brand eller ett inbrott och att då minska försäkringsbolagsstrulet är guld värt.

Leave a Comment