Situationer när ett privatlån kan vara en bra lösning

september 19, 2019
by admin

(Samarbete med bank24.nu)

Det mesta i livet har sina upp- och nedgångar. Detta gäller även privatekonomin. De flesta av oss kommer att ha perioder i livet där privatekonomin är i balans och där vi även har möjlighet att med jämna mellanrum unna oss det där ”lilla extra” som sätter krydda på tillvaron. Men livet är långt och vi kommer även att ha perioder där det ekonomiska utrymmet är betydligt mer begränsat och pengarna helt enkelt inte ”räcker till”.

Anledningen till att privatekonomin blir ansträngd varierar självfallet men det kan vara så att du måste göra ett större inköp. Ett exempel är om du har fått anställning på ett företag där det krävs att du har egen bil, om inte annat för att transportera dig till och från arbetsplatsen. Det spelar inte någon större roll om du får en hög lön, en bra bil kostar oftast en slant. Ofta betydligt mer än vad som finns på sparkontot. I en sådan situation kan en lösning vara att låna pengar för att kunna finansiera inköpet av bilen.

Andra tillfällen när det ofta behövs pengar är i samband med en flytt. När man flyttar in i en ny bostad vill man relativt omgående ha ett välmöblerat och välkomnande hem. Och inte sällan krävs det då att man köper möbler jämte annan inredning. Tydligast blir det när två personer drabbats av kärleken och flyttar ihop. Då vill man skapa ett nytt och mysigt hem där kärleken och förhållandet får utrymme att växa. I en sådan situation är det inte ovanligt att notan för möbler och inredning snabbt uppgår till betydande belopp.

I en sådan situation kan det vara bra att ha lagt pengar åt sidan så att det finns en ekonomisk buffert som man kan ta av. Tyvärr är det inte alltid som denna buffert räcker för att möblera och inreda ett hem och då kan ett privatlån vara en mycket bra och smidig lösning.

Listan på exempel över situationer i livet när ekonomin riskerar att bli begränsad kan göras i princip hur lång som helst. Vi kommer alla att ha perioder i livet när pengarna inte räcker till. Det gäller även dem av oss om har en i grunden bra privatekonomi med kanske ett litet sparkapital på banken.

Vad som är viktigt är att planera sin ekonomi för att kunna ansöka om lån i framtiden – och kanske än viktigare att faktiskt beviljas lån. Se därför till att ha en god kreditvärdighet och att du inte får betalningsanmärkningar eller liknande som gör det svårt för dig att beviljas lån om du skulle behöva ett längre fram.

Leave a Comment