Så kan ett kreditlån fungera som en buffert

oktober 4, 2019
by admin

Oförutsedda utgifter är något som vi alla får uppleva ibland i livet och det är inte alltid det roligaste, men det finns snabb hjälp att få om du behöver pengar snabbt – exempelvis ett flexibelt kreditlån! En pengabuffert för svårare tider är något som alla borde ha men som kanske inte alltid är möjligt. I vissa perioder i livet kan man helt enkelt inte spara några pengar eftersom de måste gå till annat som är nödvändigt. Men vad gör man då om olyckan är framme och du exempelvis måste gå till tandläkaren och laga en tand som gör ont eller blir tvungen att köpa en ny bil eftersom den gamla gått sönder. Vardagen är full av situationer där en buffert kan komma väl till hands men när det inte finns någon kan det bli svårare. Då får man istället vända sig till banker som kan ge dig ett kreditlån.

Vad är ett kreditlån?

Ett kreditlån innebär att du lånar en summa pengar som du kanske inte använder på en gång och du betalar endast ränta på de pengar du har använt och inte på resten av beloppet. Detta innebär att du kan ansöka om detta lån i god tid innan olyckan är framme och ha den krediten som din buffert för oväntade utgifter – du behöver inte vänta. Du kan använda hela beloppet om du behöver det men du kan också bara använda lite då och då när du är i behov av det, och sedan betalar du tillbaka det beloppet eller minimibeloppet som banken kräver varje månad. Oftast har du någon form av betalkort kopplat till lånet som du kan använda för att ta ut kontanter eller handla i butiker med.

Vad ska jag tänka på när jag tar ett kreditlån?

Det viktigaste är att du väljer en pålitlig bank som inte tar höga ockerräntor. Kontrollera alltid vilken räntesats de erbjuder innan du ansöker om krediten. Något annat du bör ha i åtanke om du vill kunna använda krediten som en buffert är att försöka undvika att använda dessa pengar i onödan då det är lätt att det springer iväg – och helt plötsligt är din buffert borta på grund av shopping och annat, vilket inte var meningen från början. Det bästa med en kredit är ju att du inte betalar någon ränta så länge du inte använder pengarna. Utnyttja detta faktum och spara kortet till en riktig nödsituation.

Leave a Comment